En pokerpersonlighet tycker till – Bo Sehlstedt

Idag är det dags för ytterligare en svensk pokerpersonlighet att få säga sin mening gällande online-SM, som inleds den 27e september i samarbete med Unibet. Turen har kommit till Bo Sehlstedt, ett välbekant namn inom såväl live- som onlinepokern. Numer aktiv på kundrelationsföretaget Enteractive, utöver sitt pokerspelande. Här är hans svar på våra frågor:

1. Det är en garanterad prissumma på en miljon till vinnaren av Pokerförbundets och Unibets online-SM main event i år. Vad tycker du om det?

Jag tycker det är bra med en ordentlig garanti för att på det sättet attrahera spelare till turneringen! Personligen hade jag dock hellre sett att man garanterade exempelvis två miljoner i total prissumma. Med nuvarande upplägg riskerar man att få en väldigt ”top heavy” prisstruktur där det i princip bara är seger som räknas.

2. Kommer du att spela online-sm på unibet i år? (om nej, varför?)

Jag kommer spela main event men tyvärr inga andra delturneringar.

3. Vilka grenar kommer du att spela?

Main event enbart. Jag kommer vara upptagen med jobb de övriga SM-dagarna.

4. Vad betyder en online SM-titel för dig?

Det vore helt klart roligare att vinna online SM än en annan söndagsturnering med motsvarande förstapris, men prestigen i titeln är tyvärr ganska urvattnad pga att det finns flera SM. Förutom att på sikt givetvis jobba mot ETT online-SM så tycker jag man bör sätta upp en hemsida som presenterar tidigare års vinnare, har maratontabeller etc för att få upp prestigen lite.

5. Låter det intressant för dig att försöka bärga hem titeln Player of the year ?

Ett adderat WSOP-paket tycker jag är ett bra sätt att stärka intresset för SM. Om jag hade kunnat så hade jag helt klart spelat alla events för att försöka vinna det!

6. Vem skulle du helst vilja slå heads-up i main event (om du spelade det)?

Man får inte vara girig, för mig räcker det att vinna turneringen 😉

Tack så mycket Bosse för din tid och dina svar!