Sist ut har vi Rickard Pettersson

Rickard Pettersson heter jag, 34 år gammal, bor i Solna men kommer ursprungligen från ett mycket mindre ställe som heter Vargön i Västergötland. Jag har bott i hufvudstadsområdet i närmare 4 år nu och innan det spenderade jag drygt 3 år utomlands bland annat på Malta, Gibraltar och i London. Ja, som ni förstått av de udda ställena så jobbar jag i spelbranschen. Sedan snart 4 år tillbaka är jag Online Poker manager på Paf och tidigare har jag jobbat på bland annat Ladbrokes och något mindre bolag. Karriären har varit allt annat än spikrak.

Jag har en stor erfarenhet av styrelsearbete, bland annat från min studietid i Örebro där jag fick chansen att sitta i lokala såväl som nationella styrelser. Jag har varit talperson i fullmäktige och revisor för studentkåren. I Örebro upptäckte jag poker ungefär samtidigt som jag insåg att jag aldrig kommer att nyttja min kombinerade statskunskap/kommunikation/språk-utbildning till något mer än att den ser fin ut på min CV. Jag var med och startade det numera avsomnade pokersällskapet PAKS (Pennybridge Akademiska KortSällskap). Jag gillar folk som kämpar för andra och jag har många förebilder, den främsta är min mamma.

Jag har inga illusioner om mitt pokerspel. Jag är inte bra nog att vinna WSOP, inte SM eller ens KM men det betyder inte att jag inte kommer fortsätta försöka. Poker är bland det roligaste jag vet. Online spelar jag mest för att kvala till olika event samt ganska mycket Sit&Go som jag verkar ha någon slags talang för ändå. Det var flera år sedan jag vann en pokerturnering live men jag tycker det är precis lika spännande varje gång jag sätter mig för att spela. Jag spelar numera mest poker live på en klubb i Bromma och favoritspelet är Omaha eller Sviten Special.

När jag inte spelar poker så tränar jag Crossfit och försöker bli i så bra form jag bara kan. Jag blir 35 nästa år, jag vill känna mig som 25. Det går sådär.

Mina förhoppningar och drömmar med årets arbete är att vi ska lyckas väcka den sovande björn som svensk poker faktiskt är. Att vi kan ena live- och onlinespelarna och genomföra två riktigt bra SM. Att vi gör de saker vi gör på ett korrekt sätt och lyckas vara så öppna och transparenta som vi lovat. Jag är en stadgenörd och ordningsman så min roll i styrelsen är väl kanske att hålla koll på de andra. Jag ska tillsammans med Lina se till att kommunikationen flyter såväl internt som externt.

Jag skriver för mycket, så jag avslutar så.

/Rickard