Online-SM 2024 på Unibet: Vinnare av Event #3 Texas Turbo, 2Tired!

Årets Online-SM på Unibet må vara över, men vi har fortfarande några intervjuer att publicera och en del event att se tillbaka på. Näst ut att berätta om sin seger är vinnaren i Event #4 Texas Turbo; Christan ”2Tired” Bergström!

Stort grattis till vinsten i SM Texas Turbo, Christian! Nu var det några veckor sedan du tog hem titeln; har känslan landat? Var detta första SM-titeln i karriären? 

Det har den. Kul med en seger. Yes, första SM-titeln i karriären. Har inte lirat så många sidoevent tidigare år, utan mest kört Main Event. Utan större framgång, ska tilläggas.

Hur såg turneringen ut? Fick du en bra start som räckte hela vägen in i mål? 

Fick en stabil start. Vann en hyfsat stor pott redan efter 20min. Nötfärg mot sämre färg.  Sedan rullade det på, sakta men säkert. Det var allt annat än lätt dock. Var all-in många gånger med turneringslivet som insats. Mina par på hand hade denna gång en otrolig förmåga att stå emot Ax-händer i pressade all-in lägen.

Hur anpassar du ditt spel i en turbo jämförelsevis med en ”vanlig” turnering med något långsammare struktur? 

Hade ingen direkt taktik eller tankar på att anpassa spelet när jag gick in i turneringen, förutom att jag lovade mig själv att ha tålamod samt vara lite mer kritiskt i mina val av starthänder. Sedan tar man ju såklart fler coinflips i turbos än man brukar med tanke på strukturen.

Var det någon speciell hand i turneringen som stack ut? 

Den hand jag bäst kommer ihåg var den som gjorde mest ont. Jag tog till och med en screenshot för att visa “när turneringen gick åt helvete”. Ingen märkvärdig hand, men var säker på att det var kört efter den.

Finalbordet, 6 personer kvar. Jag och två till har 20BB, två har 10BB och BB har 15BB. Jag hittar A8o på knappen. Fold fram till mig, jag min-raisar till 2BB, SB fold, BB synar.

Flopp kommer A8J rainbow. Jag bettar halvpott 2,5BB, BB ställer med 13BB. Blixtsyn av mig. BB har J9. Turn J och river 9. Sitter kvar med 5BB och är allt annat än glad.

Några lyckosamma all-ins senare så var jag dock med igen och lyckades till slut ta hem det. Gäller att ha tur när det gäller!

Är du en erfaren pokerspelare? När och hur började du spela? 

Oj. Länge sen nu. Texas fick väl man upp ögonen för i och med Rounders 1998. Jag började spela online när pokerboomen inträffade 2002-2004 nånting, jag var då i 20-års åldern. Sedan jag fick familj, köpte hus och så vidare, har det betydligt mindre poker. Men nu på senare år har jag börjat spela igen, dock mer som en kul grej.

Vad gör du när du inte spelar poker? 

Jobbar, umgås med familj och vänner. Spelar lite padel emellanåt som alla andra.

Har du haft någon framgång i resterande SM-event hittills? 

Spelade de flesta resterande Texas eventen utan större framgång.

Hur gick det för dig i Main Event som spelades 17/3? 

Jag var med i Main event, men spelade dåligt i några nyckelhänder så jag vill helst glömma att jag var med, haha.