Första vinnaren från årets online-SM korad!

Den första vinnaren i årets Online-SM i poker är klar (och i skrivande stund har vi snart en mörkpokervinnare klar också). Det blev Christer Johansson från Höllviken som till slut stod som segrare i Omaha Hi-Lo eventet, och nu kan titulera sig som svensk mästare. Christer kunde efter en kortare session heads up slå ut sin sista motståndare (luckybenkos) i det 140 personer stora motståndarfältet. För det fick han utöver äran 2100€ tillskott i plånboken. Här kommer en kort intervju vi gjorde med honom efter vinsten:

Hej Christer och grattis till vinsten! Hur känns det att bli Svensk Mästare i Omaha Hi-Lo? Det är riktigt kul faktiskt! Jag har försökt att vinna ett par gånger, både live och online, så det var kul att äntligen ta en titel.

Vad ska du göra för pengarna? I just det här eventet spelar jag mest för titeln, pengarna ska jag lira vidare för.

Ska du satsa på att bli Player of the Year? Jag ska definitivt försöka spela alla event, jag hoppas jag hinner! Jag ska nog satsa på på att bli Player of the Year när jag fick en så god start.

Då antar jag att du ska spela Main Event? Ja, absolut. Det är alltid trevligt med en miljon!

Hur kändes turneringen för dig? Det går snabbt i just den här disciplinen, så det är svårt att komma ihåg enstaka händer. Jag tyckte att jag hade bra tålamod och bra disciplin med att välja starthänder. Men man måste floppa bra för att vinna ett sånt här event, så är det bara.

Då önskar jag dig en god natts sömn, men det bör väl inte vara så svårt efter en sådan här seger? Nej precis, jag sparar champagnen till efter Main Event!

Lycka till i jakten på Player of the year-titeln Christer.. och lycka till alla ni andra som vill jaga ifatt honom..

Henrik, Svenska Pokerförbundet