Pär Johansson: klubbansvarig SvePof

En liten berättelse om mitt engagemang i Svenskapokerförbundet sett ur min synvinkel

Året är 2009 och jag och min kamrat Kid Darolf är väldigt engagerade i att driva klubb och legalisera detta. Vi har varit med i Svepof sedan tidigare och som sagt driver vi klubb i vår hemstad Tidaholm

Så går årsmötet 2009 till precis som Murat beskriver med den skillnaden att jag väljs in som ledamot och Kid som suppleant även ”Engeln” från Linköping väljs in i styrelsen. Tilläggas bör att jag i detta läge inte känner någon av de övriga ledamöterna. Känner mig väldigt taggad inför detta då det känns som att vi är ett bra gäng (2 chefredaktörer på pokertidningar, en moderator på Pokerforum, Aaron, Peter Linkhorst och Jag ).

Organisatoriskt så tycker jag att det sätter sig ganska snabbt att mitt ansvar blir att sköta kontakter med klubbar. Under 2009 så får jag en hjärtinfarkt med påföljande bypassoperation samtidigt så uppdagas det att jag lider av diabetes detta var givetvis ett hårt slag för mig när jag tycker att jag står mitt i livet och allting leker, jag driver en framgångsrik pokerklubb ett nystartat företag osv..

Jag anser att vi har levt i en nedåtgående spiral hela tiden det har inte funnits några klubbar med i Svepof mer än min och andra närliggande klubbar typ Falköping. Det finns ingen som pratat positivt om Svepof när jag och Kid försökt att resa runt på vår fritid och lobba för Svepof utan det var verkligen som att stå mot väggen varje gång man klev in på en klubb fick man repliker typ ”vart har Peder och hans brat’s tagit vägen?”, ”har ni inga addade värden med er när ni kommer?” osv..  Den av den tidigare styrlsen gjorda stämningen mot Svenska Spel gällande varumärket poker-SM var ett hett ämne vilket inte var helt lätt för att inte säga omöjligt att försvara.

Mitt engagemang sjunker men tar mig i kragen och lyckas frigöra mig så att jag kan följa med och jobba på Malta under SM vilket jag tycker att vi genomförde jävligt bra med de förutsättningar vi hade.

Efter SM på Malta så känns det som mitt intresse har svalnat om möjligt mer. Kid hoppade av pga personliga skäl samtidigt som han tyckte att han tillförde inget. Jag och Kid har under den senare delen av 2011 avyttrat vår klubb i Tidaholm pga att vi inte känner att vi hinner, mitt företag växer och Kid har fått jobb på annan ort.

Det man kan säga är att både jag och Kid brinner för klubbpokern i Sverige men vi har nog inte varit det perfekta valet för Svepof att använda tyvärr.

Pär Johansson