Robert ”Koivu” Sihvonen presenterar sig!

Hej!

Jag är civilekonom och har jobbat som det i 12 långa år, på senare tid har det börjat gå mer från redovisning och bokföring mot systemansvar med support och implementering runtom i världen. Jag kommer ursprungligen från en bondhåla vid namn Hallstahammar men bor numera i storstaden Västerås, som många redan säkert listat ut har jag finskt ursprung då föräldrarna invandrade till Sverige på 70-talet.

Poker har jag spelat sedan 2005 med blandad framgång, både online och live. Första två-tre åren får helt klart ses som läroår där jag fick betala dyrt för lektionerna, på senare år har jag dock spottat upp mig och bitvis dominerat rätt bra på främst Svenska Spels sajt. Jag har även varit involverad i några av de lokala pokerklubbarna där jag breddat mitt pokernätverk enormt, många sköna människor har jag stött på på de olika klubbarna. I Västerås har vi ju t ex Club Aqva som vunnit Pokerallsvenskan alla de tre år som den arrangerats så klubbkulturen är välutvecklad i den här regionen, finns en handfull välskötta klubbar i Västerås med omnejd.

Jag är ny i styrelsen för 2013 och känner att jag förhoppningsvis kan bidra på många fronter, främst brinner jag dock för klubbpokern och varje individs rätt att utöva sin hobby så länge ingen kommer till skada av det samtidgt som alla gör det av egen fri vilja. Min dröm är att pokern en dag kommer att ses som vilken hobby som helst, att det ska vara möjligt att arrangera storturneringar på svensk mark utan att man bryter några lagar. Jag anser mig representera Svensson-liraren d.v.s. någon som brinner för spelet men inte lever på det utan har ett heltidsjobb som huvudsaklig sysselsättning. Jag älskar utmaningar och som jag ser det finns det en hel del intressanta sådana att ta sig an i SvePofs regi, många kommer att bli svåra att bemästra men desto ljuvligare kommer segerns sötma att smaka.