Online-SM 2024 på Unibet – Vinnare av Event #2 PLO PKO, Motchen!

Poker-SM Online 2024 går som tåget på Unibet och Main Event (17/3) närmar sig med stormsteg! Som tidigare nämnt gör vi löpande intervjuer med de som vinner titlarna i något SM-event, och nästa person att ta pulsen på är vinnaren av PLO PKO – ”Motchen”!

Stort grattis till vinsten i SM PLO PKO, Motchen! Trots att det var någon vecka sedan du tog titeln, är det givetvis fortfarande en imponerande bedrift. Hur känns det att ha en SM-titeln i poker?

Tusen tack! Det här var min första och en väldigt efterlängtad SM-titel. Jag har fuckat up det för mig i slutet så många gånger innan (bland annat en 7:1 chiplead HU för ett par år sen) så det var riktigt skönt att få hem den och tur att jag slapp spela nån HU den här gången.

Var det din turnering från start, eller fick du kämpa hårt?

Jag brukar känna att alla turningar jag spelar ”är mina” från start, men oftast visar det sig att jag är helt ute och cyklar. Den enda handen jag minns från den här turneringen var på finalbordsbubblan när min nötflush blev en-outad av färgstegen på rivern. Sen har jag förträngt alla andra all-in-situationer när jag hade tur, så jag väljer att komma ihåg det som att jag hade det tufft och fick kämpa hårt.

PKO-turneringar skiljer sig någorlunda från ”vanliga” turneringar. Föredrar du PKO? Vad tror du är det vanligaste misstaget spelare gör i en PKO-turnering?

Jag spelar så få turneringar nuförtiden så jag är mest glad att lira oavsett spelform, men jag gillar ju action och att övertala mig själv till att göra tveksamma syner i stora potter så PKO passar nog mig perfekt. Det vanligaste misstaget i PKO-turneringar tror jag är att man övertalar sig själv till att göra tveksamma syner för ofta.

Vem är ”Motchen”? Hur länge har du spelat poker?

Jag var nog som aktivast med pokern mellan 2008–2010 när jag bland annat drev en pokerklubb i Östersund. Sen började jag plugga och lirade väldigt sporadiskt efter det. Jag trillade in på Sonnerts pokerstreams när han precis hade startat The Gambling Cabin 2017, där bevisade han att även gamla avdankade spelare kan ha kul och tura hem nån turnering ibland vilket gav mig lite sug att börja lira lite igen. Idag är jag en ren nöjesspelare och försöker lira SM-eventen både live och online när jag har möjlighet.

Hur ser livet ut utanför pokern?

Nybliven farsa, annars jobbar jag med statistisk modellering där jag försöker räkna ut var fisken finns i haven. Utöver det lägger jag mycket tid på att försöka lämna in så bra rader som möjligt på stryktipset och alla andra liknande poolspel. Jag har bland annat byggt Gambling Cabins reduceringsverktyg för poolspel.

Har du haft någon framgång i resterande SM-event hittills?

I fredags lyckades jag sumpa två kanonfina stackar i både Texas highroller och PLO deepstack, så det blev två mincashar istället. Annars har det nog inte varit nära.

Main Event, som spelas 17/3, närmar sig med stormsteg. Kommer vi få se dig i startfältet?

Ja det tror jag nog. Jag behöver ett par SM-titlar till för att gå om min lillebror i vår SM-titeltävling (han har sina i tursporten gymnastik), så jag försöker lira vartenda event jag kan tills jag är förbi honom.