Segerintervju med bananove

Deepstackvinnaren bananove, eller Alexander Lindqvist som han heter irl.

 DSC_0578

 

Första frågan blir naturligtvis, hur känns det att kunna titulera sig svensk mästare i online-SM 2017?
Oerhört kul och skönt! Jag hade som mål innan året att jag ska ta minst en live och/eller online- titel och att lyckas med det i första försöket känns riktigt bra.

Var du illa ute någon gång eller flöt det på?
Jag var aldrig riktigt illa ute förutom potten jag förklarar nedan.
Allting flöt på i ok takt tills jag kom till finalbordet: då tryckte jag på gasen rejält.

Någon extra minnesvärd hand under turneringen?
Jag får J3 off med en 90k stack, en såsar med en 38k stack, en annan synar, jag kommer åt enterknappen (tydligen är det klickraise på 888), potten slås upp till 76k, synkillen synar igen, floppen hög J och mina sista 14 åker in på flopp. Original-såsarn har AK och den andra har 55. A på river men jag vinner mot 55 så jag får tillbaka mina 100k och kan pusta ut att det missödet löste sig…

När kände du att det här tar jag hem?
När finalbordet drog igång så kände jag att jag kom rätt in i nästan alla potter. Bluffade i rätt lägen, träffade bra när det behövdes och slapp bli utdragen. När jag slog ut bästa spelaren på finalbordet sajtgul som trea och hade både övertag i HUn och markerna så kändes det inte som att jag kunde tappa det och gick vägen denna gång.

Har du spelat poker länge?
Jag har spelat poker i ca 15 års tid. Levde på det i några år i mina yngre dar men insåg hur bra konkurrens det var och bestämde mig för att ha pokern som en bisyssla och började jobba vilket jag är oerhört glad för idag. Jag drar iväg och spelar många stora turneringar samtidigt som allting inte handlar om poker.

Blir det Live-SM i Tallinn nu i höst?
Inget bestämt ännu men kommer köra några kval så får vi se…

Grattis från Svenska Pokerförbundet!